🍎Їжа має бути легкою, «літньою». Потрібно утриматися від смаженої, жирної, гострої і солоної їжі.
🍏Снідати краще раніше − о 6-7 ранку, обідати − до настання полуденної спеки − об 11 ранку, а вечеряти − о шостій вечора . Ті, хто не може заснути на порожній шлунок, можуть не відмовляти собі у невеликому перекусі за кілька годин до сну. Для цього найкраще підійдуть кисломолочні продукти з низьким вмістом жиру.
🍲 У спекотну погоду рекомендується вживати холодні рідкі страви − окрошку, гаспаччо тощо, адже потреба в енергії в жарку погоду знижується приблизно на 5% і нашому організму влітку потрібна менш калорійна їжа.
🍅Овочеві й фруктові салати, гречка і рис, пісні супи − ці страви можна їсти в середині дня, не побоюючись важкості в шлунку. Такі вуглеводи легко засвоюються.
🍛А от м’ясні й рибні страви варто перенести на вечерю або сніданок − в умовах прохолоди організму буде легше їх перетравити.
🍒Якщо шлунок набитий, він тисне на діафрагму, діафрагма тисне на грудну клітку і стає важко дихати. В умовах спеки це додаткове навантаження на серцево-судинну систему, яка і так працює в екстремальних умовах. Проте і голодним виходити з дому не варто − можна знепритомніти. Особливо це стосується людей, які мають цукровий діабет або схильні до нього.
🥛Вода!!!! Через високу температуру повітря ми потребуємо постійного відновлення рідини із солями й мікроелементами, що втрачається з потом.
🥛Рекомендовано пити не менше 2,5-3 л рідини на день. Це може бути будь-яка рідина з температурою 18-20 градусів. Вживати її бажано кожні 40-50 хвилин по 100-200 мл. Це може бути вода, компоти, чай.
Будьте здоровими !